Dżem z Czerwonej Porzeczki

Info e-mail:  ada.korniejewska@mgafood.pl

Aromatyczny, delikatny dżem z czerwonej porzeczki

Głęboki, bogaty, delikatny dżem opływający aromatem wysokiej zawartości owoców. Świetny do pieczonego kurczaka, jagnięciny lub kaczki, ale też równie dobry na kanapkę z wędliną.

Masa: 250g

Okres przydatności: (Zamknięte): 1 rok

 

 

Pieczeń jagnięca z tymiankową pomarańczą i sosem anchois.

Oprócz pomarańczy dodaj dwie lub trzy łyżki Dżemu z Czerwonej Porzeczki Stokes – smak czerwonych porzeczek na słonej sardeli jest niesamowity.

Sos – Dżem Czerwona Porzeczka Stokes dodaje natychmiastowej słodkiej głębi do Twojego sosu.

 

Zapiekanka z dziczyzny

2,5 kg udziec z dziczyzny – pokrojony w kostkę, dobrze posypany mąką i gotowany powoli przez 2 godziny.

Bogata dziczyzna wymaga słodszego, jagodowego smaku, aby powoli się gotować.

Zamiast musztardy używanej z wołowiną, użyj 2 łyżki Dżemu z Czerwonych Porzeczek Stokesa. Oraz zamiast zwykłego Ketchupu, użyj 2 łyżek nagradzanego Ketchupu Pomidorowego Stokes, aby intensywność i lekka kwasowość pomidorów wzbogaciły sos do gotowania.