Majonez Czosnkowy

Info e-mail:  ada.korniejewska@mgafood.pl

Majonez z przecierem z czosnku

Prawdziwy majonez z jaj od kur z wolnego wybiegu oraz przecieru z czosnku dla tych, którzy pragną smaku i bogactwa czosnku wysokiej jakości. Przepyszny dodatek do ziemniaków lub dip do krewetek.

Masa: 345g

Okres przydatności: (Zamknięte): 6 miesięcy

 

 

Domowe Nuggetsy z Kurczaka

Składniki:

3 duże piersi z kurczaka

1 łyżka Musztardy Dijon Stokes

2 łyżki Majonezu Czosnkowego Stokes

200 g bułki tartej panko

 

Przygotowanie:

W dużej misce wymieszaj musztardę i majonez. Przełóż bułkę tartą do drugiej miski. Kurczaka pokroić w paski o grubości 2 cm i dobrze obtoczyć w musztardowo-majonezowej mieszance ze szczyptą soli i pieprzem.

W małych partiach zwijaj paski w bułce tartej, aż wszystkie będą dobrze pokryte. Umieść paski na natłuszczonej blasze do pieczenia – unikaj ich dotykania – i piecz na średnim ogniu przez 15 do 20 minut.

Na „sos scrummy” zmieszaj takie same ilości Musztardy Dijon Stokes, Majonezu Klasycznego Stokes i płynnego miodu.